YORBA ÅRS-SIRKELEN - Kull 2 - Starter september 2022.

YORBA - års-sirkelen

En utdannelse over et år, fire årstider i tråd med den naturlige visdommen

Et forpliktende år for å sanse, oppdage kroppens dybde og stå opp for egen indre sannhet og visdom. I dyp kontakt med det sykliske.

I september 2022 starter Kull 2 - det legges opp som et årshjul- en syklus i takt med årstidene. Med 4 samlinger. En uke i september, en lang-helg i februar, en uke i april og en avsluttende uke i juni. Det blir også veiledninger i Yorba underveis. Undervisningen foregår på Lonin i Telemark og på zoom

Yorba er en praksis hvor kroppen og bevegelsen er det som frigjør din unike energi. Yorba går dypt inn og gir en trygghet i kroppen som gjør deg i stand til å våge din indre kraft. Utdannelsen gir deg mulighet til å forstå dette i egen kropp og dele den kunnskapen med andre. Din vei er den riktige og din Yorba praksis blir skapt i en sirkel med 8 kvinner. Alle har sin unike utstråling og vi skal finne hver og en sitt utrykk. 

En yorbakvinne er hun som våger å være seg selv, sterkt og kjærlig. Hun som bidrar og deler sin kunnskap. Hun er skapende og følger gleden i livet, derfor holder hun seg vital og i bevegelse. Hun fyller seg med kraft og utstråler trygghet.

Alle trenger å kjenne seg hjemme i egen kropp. Mange strever med å finne ro, våge seg selv, være ærlig, trygg eller leve ut drømmene. For å få den dype kontakten krever det en forståelse for kroppens språk og øvelser for å endre mønstre. 

Jeg legger opp undervisningen som en oppdagelse, forståelse og opplevelse i egen kropp. Så alle kan kjenne hvordan Yorba kan brukes som et undervisnings eller terapeutisk verktøy.

Det blir en blanding av teori, øvelser, egen studie og utveksling. Det blir også tid til å veilede hver og en i å finne sitt utrykk og sin egen Yorbapraksis.

Datoer for ukene i 2022/23 er :

18-23 september- Tema er jording, sensualitet, skaperkraft og selvfølelse.

1-5 ebruar - Tema er seremonier og tydeliggjøring.

24-29 april - Tema er kjærlighet, tydelighet, intuisjon og helhet(det åndelige)

2-7 juni - Hver og en presenterer seg som Yorbakvinne.

Her vil jeg være tilgjengelig for hver og en. Vi skal sammen gi hverandre rom og trygghet til å utforske det unike utrykket.

Alle temaene inneholder teori, øvelser og hvilken kobling hvert enkelt tema har til naturen. Vi utforsker og oppdager gjennom energier i og rundt oss. 

 

Dette kommer til å bli en vakker og sterk reise for oss alle.

Det blir også samlinger på zoom ( eller live) innimellom disse datoene.

Jeg har selv undervist barn, ungdom og voksne i dans i over 40 år. Jeg har veiledet studenter ved Den Norske Balletthøyskole og i de senere årene utviklet Yorba.

Prisen for hele året er 35.000. Det inkluderer all undervisning, individuell oppfølging, overnatting og mat.

Maten lager vi sammen og vi finner retter som kan passe til de temaene vi skal igjennom. Mat er også en del av det sykliske.

Jeg legger til rette for å oppdage det indre rommet og det fysiske rommet så hver kan gå i dybden i det sykliske. Det unike. Som jeg opplever som et sårt savn i vår tid.

Utdannelsen krever at du ønsker deg et forpliktende år for å utvide og ekspandere. Alle bevegelsene og teorien er bygget opp for å erfare en helhet. Alt henger sammen med alt. Kropp, sjel, psyke i alle sykluser.  Yorba er en praksis og jeg er inspirert av den gamle visdommen. Urfolk over hele verden visste hvordan de skulle leve i pakt med naturen og hadde en dyp forståelse av seg selv i livets sirkel. Yorba er et samisk ord som betyr sirkel. 

Som danser vil jeg også  jobbe med hver og en sin kropp, holdning og pust. Dansens pust er organisk og utvider bevegeligheten. Jeg jobber også med motstrekk, rytme og kontrastene kroppen kan skape.

Dette er lett å overføre til livet generelt og kjenne at psyken er i dyp kontakt med kroppen.

Jeg ønsker også at gruppen kan være et laboratorium hvor alle inviteres til å notere underveis og dele på samlingene hva hver enkelt øvelse gjør med kroppen og psyken. Det er viktig erfaring når dere selv skal gi det videre. 

På denne måten får hver og en mer ut av samlingene og undervisningen kan handle om å gå i dybden på det sykliske og naturen. Det blir lettere å  slippe kontrollen over kroppen og oppleve de naturlig styrkende bevegelsene slik at hver og en finne sitt unike utrykk. Ærlig og kraftfullt kan dere  skape deres egen Yorba praksis, til glede for andre og dere selv. 

Det er en ære å få dele min kunnskap etter 40 år med dans, energiarbeid og bevegelse.

 

Yorba har endret meg, jeg har blitt mer jordet. Jeg vil ta vare på meg selv på en annen måte. Jeg kommer til å leve renere og roligere
— Kursdeltager
Yorba gjør meg friere. Jeg våger å utrykke meg og blir stolt av kroppen min. De slitsomme tankene forsvinner ut av hodet når jeg kommer i kontakt med min indre styrke. Jeg føler meg myk og kvinnelig, jeg har god dyp pust som gjør at stress slipper taket. Jeg blir mer åpen i kroppen og sinnet
— Kursdeltager